torsdag 9 december 2021

Frostig midsommarkänsla


Rummen och sviterna på Icehotel i Jukkasjärvi återskapas varje år av is från Torne älv. En av årets sviter har designats och byggts av Carl Philip Bernadotte och Oscar Kylberg. I samarbete med floristen Per Benjamin har de skapat en designsvit där huvudnumret är infrusna blommor och växter. 

Det lär vara första gången i hotellets historia som man har använt annat material än is eller snö. Och även för designduon Bernadotte & Kylberg är det nytt att använda växter. De har tidigare arbetat mycket med metall och textil. Men här, 200 km norr om polcirkeln, har de låtit växtligheten genomsyra hela inredningen. Runt sängen finns isblock med infrusna blommor och björklöv och i taket hänger en lampa i form av en blomsterkrans. 

Sviten har fått det passande namnet "En midsommarnattsdröm". Och nog måste det kännas drömlikt att vakna omgiven av infrusna sommarblommor och ljudet av surrande bin och fiolspel. Även ljussättning och ljud ingår i installationen. En del av intäkterna för sviten kommer att skänkas till välgörande ändamål.






























Foto: Magnus Mårding








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar