torsdag 28 mars 2019

Nya trädgårdsböcker


En strid ström av nya trädgårdsböcker presenteras även denna vår och som sig bör speglar de tiden vi lever i. Det handlar alltså mycket om att odla ätbart och att odla i stan, t ex Peter Streijfferts nya bok som heter just "Odla i stan". Med Staffan Sundströms "Lilla Svarta" kan vi fördjupa oss ytterligare i ämnet. Den handlar om bokashi, biokol och bakterier. 
Ännu fler odlingstips levereras i Susanna Roséns bok "100 växter till din köksträdgård". Gissar att den blir en riktig storsäljare.
Sara Bäckmo som så förtjänstfull gjort oss medvetna om vinterodlingens principer har nu även kommit med en bok på temat odla med barn.
Och så lite om blommor och krukväxter. Linda Schiléns bok "Älskade krukväxter" handlar om sorter, skötsel och hur vi kan inreda med växter. Luktärter vill man förstås odla till sommaren och i Cecilia Wingårds bok som heter rätt och slätt "Luktärt" får vi lära oss allt om dessa raringar. 
Till sist men inte minst Lotte Möllers bok "Bin och människor." En viktig bok i en tid när bidöden hotar våra bin men också andra aspekter på ämnet. Om livet i bikupan, bisvärmar som spårar ur och hur man känner skillnad på olika sorters honung.
Samtliga nämnda böcker är nominerade till utmärkelsen Årets Trädgårdsbok 2019 som delas ut av Stockholms Gartnersällskap.
























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar