lördag 30 mars 2019

Blomsterprakt på Kärleksgatan

En blomsteraffär kan ha det - eller inte ha det. Det handlar om en speciell känsla, ett förhållningssätt, om att våga välja bort och istället satsa på det man själv känner för. 
Florista i Malmö har allt detta så till den grad att man av the Shopkeepers* utsetts till en av de 10 bästa blomsteraffärerna 2018 - de andra på listan finns i bl a London, New York, Dublin, Perth och Bordeaux... 
Så att missa Florista, ägd av floristen Sophie Wiking, vore oklokt. Inte minst om man älskar blommor lika mycket som jag gör.
I den lilla butiken, spontant och kreativt inredd med ateljékänsla, domineras scenografin av tätt placerade vaser som effektfullt tonar upp sig mot de mörka väggarna. Att allt har valts med största omsorg syns tydligt, inte bara blommorna utan även utbudet av kvistar, både färska och torkade. 
Resultat - yvigt och tufft, vilt och naturligt men absolut inte sött och inställsamt utan helt enkelt personligt. Florista ligger på Kärleksgatan 4 (ett underbart namn, eller hur!?) Alldeles nära Davidhallstorg i centrala Malmö. 

https://www.theshopkeepers.com/10-best-flower-plant-shops-2018









Florista öppnar kl.12.00. Stängt söndagar och måndagar.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar