söndag 15 mars 2020

Vårfina krukväxter


Mars är månaden då vi ser över våra krukväxter. Om vi inte redan har gjort det förstås. Nu tänker jag alltså på de där verkliga trotjänarna som vi gärna har i flera år eller rent av i många år.
Ibland kan man känna ett visst motstånd mot det här med att byta jord i krukorna men faktum är att man ofta kommer rätt lindrigt undan. Börja med att kolla hur det ser ut med rötterna genom att försiktigt stjälpa ut växten ur krukan. Om det är mer rötter än jord är det dags för omplantering i en större kruka. I annat fall kan det räcka med att lägga på lite ny jord ovanpå den gamla. 
Det är viktigt att vattna igenom jorden ordentligt. Efter en stund häller du av vatten som runnit igenom. Låt jorden torka upp innan du vattnar igen.
Dags också att börja ge växterna näringstillskott. Det bästa är att vattna regelbundet med en svag näringslösning. Det betyder att du tillsätter en till två kryddmått växtnäring till en liter vatten.
Sedan är det ju förstås bra att duscha växterna. En enkel åtgärd som de verkligen gillar och ev damm försvinner på köpet.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar