fredag 7 juni 2019

Chelsea Flower Show

Nej, jag var inte där, tyvärr. Kanske nästa år... Men andra var lyckligtvis på den omsusade Chelsea Flower Show i London och delar generöst med sig av sina bilder. I detta fallet Erika Wallin på Blomsterfrämjandet som fotograferade flera lösningar som passar i mindre trädgårdar.
Den brittiske industridesignern Tom Dixon hade skapat en monter för Ikeas räkning på tema "Gardening will save the world"och hade utvecklat idén att odla i pallkragar. Genom att placera dem på EUR-pallar kom de upp en bit och kunde stå på hårda ytor. Med metallkonstruktioner kunde man också bygga på höjden.
Ett annat montessoriinspirerat arrangemang visade växtlighet i form av väggodling med grönsaker, kryddväxter och ätbara blommor. I handeln finns bra hjälpmedel som till exempel moduler, odlingssäckar och väggspaljéer.
Samplanteringar med perenner, sommarblommor, grönsaker och kryddväxter i underbara och trendiga sk potager förekom förstås också. Ett härligt sätt att blanda och ge som passar i såväl rabatter som urnor och pallkragar.


I Tom Dixons pallkrageodling för Ikea odlas grönsaker i flera nivåer.
Odla på höjden är ett fiffigt sätt att odla  i den lilla radhustäppan eller på balkongen.

Pallkragar placerade invid en trappa i Ikeas monter.
Sommarblommor, sallad och kål i en frodig potage.





Foto: Blomsterfrämjandet/Erika Wallin








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar