onsdag 7 februari 2018

Möbelmässan 1

Den här veckan pågår Stockholm Furniture & Light Fair som en väsentlig del av Stockholm Design Week. På mässan, som är en viktig plattform för skandinavisk design, visas som vanligt det allra senaste. Det är färg och form, trendutställningar, pop up store, designbar och en mötesplats för branschens folk. För det är strikt en fackmässa men på lördag är allmänheten välkommen till Älvsjö mellan kl 10.00 och 17.00.





I stora entréhallen hälsas besökarna som vanligt välkomna av en installation av årets Guest of Honour, i år är det Paola Navone från Italien, arkitekt och designer som visar den färgglada och lekfulla utställningen Tham ma da som även finns i bokform.



Som fokus på sittmöbler av alla slag - från pallar till byggbara soffor och omfamnande fåtöljer. Dagbäddar syns här och där, liksom små nätta armstödslösa fåtöljer. Färgskalan är ofta varm och vänlig i rosaröda, blågröna och bruna toner med inslag av blekrosa, milda ljusgröna toner liksom tegel och lejongult. En hög mysfaktor kan vara en sammanfattning.


The Pop-up store

Elevutställningar i Greenhouse

Materialbiblioteket

Materia


Det kommer mer om möbelmässan imorgon. Då handlar det om naturmaterial, böjträ och klassiska former.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar