tisdag 20 december 2016

Julshopping i Uppsala


Uppsala är en härlig shoppingstad, tycker jag som har anledning att besöka staden regelbundet. Här finns allt – från storstilat och exklusivt till små charmiga butiker med ett personligt utvalt sortiment. Och givetvis också det vanliga utbudet med bredd. Eftersom avstånden inte är så stora finns allt inom bekvämt räckhåll. Och vill man koppla av en stund finns mysiga caféer att tillgå liksom stadens mer kända och välbesökta hovkonditorier.

Bland butikerna är en av de absoluta favoriterna Euforica på Övre Slottsgatan 14 C (bakom universitetet). Ett livsstilsbetonat sortiment med både mode, inredning och växter. Just nu en makalös julstämning och en smått parisisk känsla.

Nedanför domkyrkan på S:t Eriks torg ligger Monika Ågrens butik med mängder av fina kransar och julblommor. Och blir man sugen på något sött är det dags att bege sig till Landings konditori på Kungsängsgatan 5. Det har funnits i Uppsala sedan 1887. Här finns ett fantastiskt sortiment av julmarsipan som de tillverkar själva. En sevärdhet i sig med alla roliga och oemotståndliga figurer. Har aldrig gått ut härifrån tomhänt!

Förtrollande stämning hos Euforica.

Mina favoritljusstakar hos Euforica.

Kransar och julblommor hos Monika Ågren.


Julmarsipan hos Landings.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar