Hur som helst, det är en fin idé. Du behöver hjärtformar i aluminium, sådana som man använder till vaniljhjärtan. Lägg en rosenknopp eller en liten elegansnejlika i varje form. Klipp till tunn ståltråd i 20 cm långa bitar och forma till öglor. Häll vatten i formarna och lägg i öglorna med trådändarna under vattenytan så att de kan frysa fast. Ställ utomhus vid minusgrader annars i frysen. Lossa ishjärtat genom att värma formen i handflatan.
onsdag 7 december 2016
Ishjärtan
Den här bilden hittade jag alldeles nyss på Facebook. Den kommer från ett reportage som jag och fotograf Susanne Almers gjorde för några år sedan och som nu en helt annan tidning märkligt nog lagt ut på Facebook.
Hur som helst, det är en fin idé. Du behöver hjärtformar i aluminium, sådana som man använder till vaniljhjärtan. Lägg en rosenknopp eller en liten elegansnejlika i varje form. Klipp till tunn ståltråd i 20 cm långa bitar och forma till öglor. Häll vatten i formarna och lägg i öglorna med trådändarna under vattenytan så att de kan frysa fast. Ställ utomhus vid minusgrader annars i frysen. Lossa ishjärtat genom att värma formen i handflatan.
Hur som helst, det är en fin idé. Du behöver hjärtformar i aluminium, sådana som man använder till vaniljhjärtan. Lägg en rosenknopp eller en liten elegansnejlika i varje form. Klipp till tunn ståltråd i 20 cm långa bitar och forma till öglor. Häll vatten i formarna och lägg i öglorna med trådändarna under vattenytan så att de kan frysa fast. Ställ utomhus vid minusgrader annars i frysen. Lossa ishjärtat genom att värma formen i handflatan.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar