fredag 26 juli 2024

Den eviga köksträdgården

Det är alltid tacksamt att odla ätbart som återkommer varje år. Man kan se det som en bas. Rabarberna hör förstås dit, liksom pepparrot, sparris, gräslök, timjan, oregano, myntor och glöm för all del inte libstickan. 

Jordärtsskockor förstås (bilden ovan), de är som trogna kamrater. Kan visserligen behöva kompletteras med några nya knölar ibland, men annars är ordentlig gödning sensommar och tidig höst det som krävs. 

Andra återkommande och ätbara växter som man kanske inte tänker på är sandsenap som påminner om rucola, ängssyra, piplök, strandkål, rankspenat m fl. Flerårigt betyder oftast mycket smak och högt näringsinnehåll. Bra grödor att blanda med de mildare ettåriga salladssorterna. Pröva! För det är alltid roligt med någonting nytt. 









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar