söndag 10 oktober 2021

Trädgårdskonstens storheter

Boken Trädgårdslegender av Lena Ising har kommit i en ny uppdaterad upplaga med flera nya profiler, deras livsverk och bästa råd. Den första boken har varit slutsåld länge så denna förnyade version är efterlängtad. 

Detta är en bok fullproppad med tips och idéer, även handfasta som kompostlära, hur vi bygger ett insektshotell, gör ett fågelbad, sår i ruta ... Och så de där mötena med de verkliga giganterna i trädgårdsvärlden, de som satt de riktigt stora avtrycken - Ulla Molin, Helge Lundström, Sven-Ingvar Andersson, Lars Krantz med flera. Här finner vi allt som vi älskar, vackra stenläggningar, vattenspeglar, de stilrena kompositionerna och de formstarka krukorna. Men inte bara de storslagna trädgårdarna utan även idérika radhusträdgårdar, kanske i mitt tycke de mest inspirerande eftersom de är så greppbara.

Det finns en påtaglig koncentration till Skåne... Fullt naturligt med tanke på förutsättningarna, men vi vet ju att trädgårdskonstens storheter finns på många håll i vårt land. Bilderna i boken är tagna av Gabriella Dahlman. (Westander förlag.)









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar