måndag 5 april 2021

Det blommar på Strandvägen




Estrid Ericson, Svenskt Tenns grundare, älskade naturen. Blommor var alltid ett viktigt inslag i hennes inredningar, inte minst i sommarhemmet Tolvekarna på Brevikshalvön utanför Stockholm.
Även den belgiske konstnären och formgivaren Jean-Philippe Demeyer låter sig inspireras av trädgårdar och historiska miljöer. Han är känd för sin lekfulla och färgstarka textildesign. Just nu pågår i Svenskt Tenns lokaler utställningen Al Fresco där Jean-Philippe visar sin egen personliga tolkning av Estrid Ericsons sommarhem efter att ha sett bilder därifrån. 
– Jag älskade allt! Huset, namnet, terrassen… Att bo med närhet till naturen. Jag vill helst vara utomhus hela tiden, och är så otroligt lockad av allt som har med sommarstugor och hus på landsbygden att göra. Det ger en känsla av frihet, en tanke om att vara i den natur som vi så väl måste vårda. Det är ren romantik för mig.

I utställningen ingår nästan 30 kuddar sydda av restbitar från Svenskt Tenns produktion av Josef Franks välkända mönster. Kuddarna är handsydda i Jean-Philippes unika och kreativa stil i lappteknik och med dekorativa fransar. 



Jean-Philippe Demeyer. I bakgrunden porträtt av Estrid Ericson.








Ett hav av Josef Franks mönster i en personlig tolkning av Tolvekarna.



Foto: Svenskt Tenn








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar