måndag 27 april 2020

Blomsterprakt


Det är svårt att tänka sig en sommar utan pelargoner. Här kan man verkligen få leka och skapa härliga krukarrangemang. Möjligheterna är oändliga för detta är en blomma som täcker hela den röda paletten från blekaste rosa till djupaste vinrött. Och så finns de vita som jag själv älskar, men i år blir det nog en kombination av skärt och häftigt cerise. Jo minsann, här ska vi ta ut svängarna ordentligt. Det behövs färgglädje i tider som dessa.
En bra regel är att alltid plantera om dina nyinköpta pelargoner i planteringsjord av god kvalitet. Om du vill samplantera är det fint med slingrande gröna växter som murgröna eller mühlenbeckia. 
Men än så länge är det för tidigt att sätta ut pelargonerna. Det behöver bli lite varmare. Som regel sätter jag ut mina under senare delen av maj och håller samtidigt ett öga på termometern. Sjunker temperaturen till bara några plusgrader plockar jag in krukorna eller täcker över dem. Men på inglasade balkonger, i uterum och andra frostfria utrymmen kan de förstås ställas ut nu bums. 












Foto: Pelargonium for Europe







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar