torsdag 6 februari 2020

En ny favorit


Vi är många som älskar Anna och Fanny Bergenströms kokböcker - Kärlek, oliver och timjan, Under valnötsträdet, Det goda enkla... Givetvis för de läckra receptens skull men också för dottern Fannys fina foto med en alldeles speciell känsla och alltid en rekvisita som väcker ha-begär. 


Nu har vi chansen att komma över ett och annat av det som använts på bilderna. Fanny har öppnat butik i Gamla Enskede med det passande namnet Bergenströms Rekvisita. 
När vi kliver över tröskeln är det som att stiga in i den atmosfär som bilderna i böckerna förmedlar. Jordnära toner i brunt och grönt, vackert lergods, linne och antika föremål blandat med blommor till en blomsternörds stora lycka - underbara helgbuketter som binds i butiken, liksom krukväxter, vårlökar och kryddörter. Här finns också trevliga ätbara presenter och de välbekanta kokböckerna förstås. 
Adressen är Stockholmsvägen 19, inte långt ifrån Sandsborgs tunnelbanestation. Öppet som regel torsdag-fredag kl. 12-18, lördag och söndag kl. 12-16. Instagram @bergenstromsrekvisita.





















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar