lördag 9 december 2017

Nobelchoklad

Chokladhuset på Änggatan 5 i Nynäshamn

Bakom den här oansenliga dörren tillverkas läckra praliner och det är härifrån Nobelchokladen kommer, den som serveras under efterfesten Nobel NightCap. Det är då nobelpristagarna äntligen kan släppa loss när prisutdelning, bankett, tal och intervjuer är avklarade. Och stoppa en och annan pralin i munnen. 
Festen och dess tema omges alltid med stort hemlighetsmakeri och det gäller även smaksättningen på de handgjorda praliner som Louise Öbrink skapar, i år för tolfte året i rad. Förra året då festen ägde rum på Stockholms Tekniska högskola var temat spel och det behövdes en riktigt energigivande pralin med smak av citron och kaffe. Årets tema och smaksättning avslöjas på måndag. 


Pralinerna säljs i Chokladhusets butik i Nynäshamn.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar